Tesla otevřela jubilejní 100. dobíjecí stanici Supercharger

Automobilka Tesla Motors má po celém světě již 100 dobíjecích stanic Supercharger. Z toho 86 jich je v a dalších 14 v Evropě. Do budoucna má tento počet ještě výrazně růst.

100 dobíjecích stanic Supercharger po celém světě, to je důvod k oslavě!
foto: Tesla Motors

Překvapením je, že 100. rychlodobíjecí stanice Supercharger se nachází v městečku Hamilton Township v New Jersey. Tedy přesně v tom americkém státě, kde se odnedávna elektromobily Tesla Model S nesmějí prodávat. Což Elon Musk, šéf Tesla, považuje za mafiánské praktiky.

Dobíjecí infrastruktura – tedy rychlodobíjecí stanice Supercharger – jsou jedním z hlavních „selling points“, tedy řekněme „nákupních motivátorů“, pro budoucí zákazníky automobilka Tesla Motors. Ta je v současné době nejmladší stále fungující americkou automobilkou.

Do budoucna chce, podobně jako Nissan, další důležitý hráč v oblasti elektromobility, svou dobíjecí infrastrukturu výrazně rozšiřovat. Už teď je jasné, že hustá síť dobíječek vyroste jak doma v USA, tak i v Evropě a pomalu i v Číně. Jak se Tesla postaví k Japonsku je zatím otázka.

9 Comments on “Tesla otevřela jubilejní 100. dobíjecí stanici Supercharger”

  1. Právě jsem se vrátil z
    Právě jsem se vrátil z výpravy s dětmi do německého Legolandu. Bydleli jsme v Bavorsku v okresu města Günzburg, Best Hotel Mindeltal v Scheppachu, což je část větší obce Jettingen-Scheppach. V ulici Robert Bosch Strasse u hotelu jsem tankoval na zpáteční, 811 km dlouhou cestu do Ostravy. A co nevidím! Součástí čerpací stanice Shell je nejen McDonald´s, ale i 7 supernabíječek Tesla! A u jedné z nich právě hrdý německý majitel dobíjel, přičemž věnoval vozu obvyklou údržbu typu vyklepání koberečků, vynesení odpadkového koše atp.. Ano, je to městečko ležící u dálnice A8, ale rovnou 7 supernabíječek Tesla v obci Scheppach s rozlohou 2×2 km bych opravdu nehledal. Ne, neporovnávejte to prosím radši ani ve snu se situací u nás :-(.

Napsat komentář