Budoucnost extrémních sportů? Příruční elektrická turbína

Neustávající miniaturizace veškerých elektronických komponent nese své ovoce. Čím dál tím menší a výkonnější elektromotory i baterie přímo vybízejí k realizaci nových bláznivých nápadů. Partička britských nadšenců vyvíjí příruční elektromotory pro extrémní sporty.

Vývojáři z britské společnosti Dreamscience Propulsion vidí budoucnost svého vynálezu v extrémních sportech
foto: Dreamscience Propulsion

Říkají si Dreamscience Propulsion a když dáte jejich vynálezu ještě deset let života, nejspíš se konečně dočkáme hoverboardů jaké nadšenci znají z filmové série Návrat do budoucnosti. Prozatím má ale tento „příruční pohon“ podobu tyče na jejíchž koncích se nacházejí dvě elektroturbíny.

Baterie pro pohon čtyř elektromotorů (každý o výkonu 8 kW), si uživatel veze v batohu na zádech. Jak to celé funguje dohromady se lidé z Dreamscience Propulsion rozhodli vyzkoušet na světově známém snowboardistovi Jamie Barrowovi. Ten jejich pohon s chutí otestoval a vy se můžete na výsledek podívat na videu.

Jamie je z ručního pohonu zjevně nadšený. Podařilo se mu s ním na snowboardu na rovině překonat rychlost 80 km/h. Tvůrci pohonu si představují, že budoucnost jejich vynálezu leží především v (extrémních) sportech jako je právě snowboarding, kiting a podobně. Vnese do nich zcela novou dimenzi.

V současné době pracují na dalším zdokonalování svého vynálezu – chtějí ho zmenšit, zlehčit a dát mu vyšší výkon. Jen tak dál, tohle totiž vypadá jako pořádná zábava!

HOVERBOARD BONUS

Takže k těm hoverboardům… prý že jako už existují, nebo co (ale my samozřejmě víme, že je to jen povedený virál).

Napsat komentář