Ekonomické fórum v Davosu ovládly elektromobily

Švýcarský Davos se aktuálně stal opět místem pravidelného setkání hybatelů světové ekonomiky. Světové ekonomické fórum 2014 hostilo přední politiky, byznysmeny a další prominentní osoby. Dokonalá příležitost pro automobily aby ukázaly skvosty své technologie.

Flotila elektromobilů Tesla Model S na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu
foto: Tesla Motors

Davos patří mezi nejznámější lyžařská střediska Švýcarska. Malé desetitisícové městečko nedaleko rakouských hranic má ale světové jméno především díky každoročnímu setkání ekonomických elit. To je zároveň příležitostí pro firmy pochlubit se tím nejlepší co mají.

Nissan Leaf elektromobil Davos

foto: Nissan

Není tedy žádný div, že americká automobilka Tesla Motors dovezla do zasněžených Švýcar krásnou flotilu svých elektromobilů Model S. Ten obrázek nahoře je prostě parádní. Zahanbit se ale nenechal ani Nissan, který představil novinku týkající se elektromobilu Nissan Leaf.

V teplotách kolem nuly tam názorně předvedl možnosti, které skýtá systém V2G (Vehicle-to-Grid). Ze zaparkovaného Leafu a speciálního elektronického zařízení rozměrů větší pračky napájel budku, ve které se elektřinou vyráběla horká čokoláda pro kolemjdoucí. Malé, ale milé.

Nissan Leaf elektromobil Davos

foto: Nissan

Navíc, s 6kW obousměrnou CHAdeMO dobíječkou uvaříte opravdu velkou spoustu čokolády. Anebo ji můžete připojit ke svému domu vybavenému solární elektrárnou, což je přeci jen zajímavější možnost.

Facebook

2 Comments on “Ekonomické fórum v Davosu ovládly elektromobily”

Napsat komentář