Tesla Model S + Volkswagen Transporter = elektrický minubus

Jméno Otmar Ebenhoech nejspíš neznáte. Ani my jsme ho neznali. Než tenhle elektrický samouk za $42 000 koupil vrak elektromobilu Tesla Model S a rozhodl se, že z něj postaví elektrický minivan. A při tom se bude natáčet.

Stretchla = Tesla Model S + Volkswagen Transporter. OK?
foto: Hybrid.cz

Doma v Oregonu se Otmaru Ebenhoechovi říká „čaroděj Zilla“. V roce 1994 se totiž rozhodl začít s výrobou speciálních ovladačů elektromotorů pro závodní elektromobily. Pojmenoval je Zilla a dnes je lze najít ve stovkách přestaveb zejména v Oregonu a blízkém okolí.

Elektromobilitou se tenhle člověk zabývá už dvě desetiletí. Stihnul si mimo jiné přestavět na elektřinu např. Porsche 914. Momentálně se věnuje zcela novému projektu, který nazval „Stretchla“.

Jakkoliv jde o název podivný, jde o docela vtipnou anglickou hříčku se slovy „stretch“ (protahovat) a „Tesla“. „Protažená Tesla“ má vzniknout na podvozku nedávno havarovaného kusu elektromobilu, který Otmar koupil za $42 000 (k čemuž se nicméně musel docela dlouho přemlouvat, čemuž se nedivíme).

Cíl je jasný: rozkrájet na kusy dva staré Volkswagen Transportery a nasadit je na podvozek Tesly. Nápad to je bezesporu ambiciózní, ale ne nesplnitelný. Zejména pro Otmara, který zjevně ví co dělá. A o svém projektu i pravidelně bloguje.

Poslední videoblog je o tom, že se mu konečně podařilo zprovoznit elektrický pohon v nabourané Tesle – jinými slovy, kola se točí! A to už je slušný úspěch. Je vidět, že jednoduchost elektromobilu nevyžaduje žádné extrémní znalosti, vždyť i Otmar je samouk.

4 Comments on “Tesla Model S + Volkswagen Transporter = elektrický minubus”

Napsat komentář