Génius z Rumunska sestrojil auto na vzduch. Ze stavebnice LEGO.

Před necelými dvěma lety australský podnikatel Steve Sammartino publikoval na Twitteru nenápadnou výzvu. Ptal se, zda by někoho zajímalo investovat $500-$1000 do projektu, který je „skvělý a světově unikátní“. Dnes je k dispozici výsledek: auto na vzduch v podobě LEGO hot-rodu.

Dvacetiletý Raul Oaida, technologický génius a samouk, ve svém LEGO hot-rodu
foto: Josh Rowe

Skutečně světově výjimečný projekt se podařilo dát dohromady zejména díky oběma hlavním protagonistům: Stevu Sammartinovi a Raulu Oaidaovi. Mladý technologický nadšenec se dlouhodobě zajímá o veškeré novinky jako je 3D tisk, drony, vznášedla a podobně.

Projekt nazvaný skvělým „Super Awesome Micro Project“ je postavený z více než 500 000 kusů stavebnice LEGO. Výsledkem je nádherný hranatý hot-rod, který pohání motor na vzduch. Pohánějí jej čtyři orbitální Sarichovy motory s celkem 256 písty.

Max. rychlost které může LEGO auto na vzduch dosáhnout je asi 25 km/h. Mohlo by údajně jet rychleji, ale tvůrci se údajně „obávají LEGO exploze, a tak raději jezdí pomalu“. Oaida auto postavil doma v Rumunsku, ale poté jej nechal převézt do Austrálie, kde také mělo světovou premiéru.

O finanční zajištění se postaral opět dnes tolik oblíbený crowdfunding v podobě několika desítek dárců.

8 Comments on “Génius z Rumunska sestrojil auto na vzduch. Ze stavebnice LEGO.”

Napsat komentář