Zahrajte si Pong na přechodu pro chodce!

S výjimečným nápadem přišli studenti německé umělecké vysoké školy HAWK Hildesheim. Navrhli semafor u přechodu pro chodce s novým typem „tlačítka“. To přecházejícímu dovoluje ukrátit si dlouho chvíli při čekání hraním známé hry Pong.

Při podrobnějším pohledu na video/obrázky je jasné, že jde o render a nikoliv o skutečné záběry. Sami tvůrci nápadu ale přiznávají, že je překvapilo množství lidí, kteří si mysleli, že jde o skutečné záběry
foto: HAWK

Autory jedinečného nápadu jsou designéři Sandro Engel a Holger Michel. Svou novinku nazvali „Streetpong“ a ve svém videu ji umístili na přechod pro chodce ve stotisícovém městě Hildesheim v Dolním Sasku. Vtip je v tom, že ve skutečnosti nic takového neexistuje – jde pouze o výborně provedenou video montáž/animaci.

Z videa je jasné o co jde na první pohled, ale ve zkratce: místo klasického tlačítka pro „přivolání“ zelené na semaforu přechodu pro chodce studenti nainstalovali zařízení s velkým dotykovým displejem. Ten přehledně ukazuje jak dlouho ještě bude možné přejít.

Jakmile naskočí červená, dá čekajícímu možnost na dotykovém displeji hrát oddechovou hru Pong, jednu z prvních počítačových her vůbec. Na pozadí přitom ubývá červená barva, která značí za jak dlouho naskočí zelená. Projekt obou studentů si získal obrovskou pozornost jak na jejich fakultě, tak ve městě.

HAWK, Čili Chili

2 Comments on “Zahrajte si Pong na přechodu pro chodce!”

  1. To je skvělý
    To je skvělý nápad.
    Chtělo by to mít takovou hru i u dalších účastníků silničního provozu – např. v autě nebo na motorce při čekání na červené nebo v koloně by si řidiči mohli pěkně zahrát. A ještě hru dopracovat tak, aby mohli řidiči hrát vzájemně mezi sebou (alespoň sousedi v souběžných jízdních pruzích).

Napsat komentář