Nové Audi A8 je v ČR, také jako hybrid

V minulém týdnu Audi oficiálně uvedlo na český trh nové Audi A8. Luxusní seda soupeří s BMW a Mercedes-Benz v tržním segmentu, kde za auto neutratíte méně než 2 miliony korun. To ostatně platí i pro nové Audi A8. Jeho cena začíná na 1 997 900 Kč.

Nové Audi A8. Dovozce jich u nás chce v roce 2014 prodat asi 70 kusů.
foto: Audi

Hybridní verze Audi A8 (2.0 TFSI) je pochopitelně čistě marketingový nástroj a pomyslná třešnička na dortu, která byla na tiskové konferenci zmíněna skutečně jen tak mimochodem. Největší část představení novinky byla věnována úplně jiným pokročilým technologiím, které nové Audi A8 nabízí.

Především jde o chytré světlomety, které neoslňují protijedoucí auta. Zajímavé! A dále pak speciální odlehčená kola, jejichž dekor je tvořen lepeným plastem. Díky tomu mohou být až o 4,4 kg lehčí (každé). Tento nový typ kol Audi nazývá vtipně „technologická“. Audi šetří i na rámu – hliníkový Audi Space Frame váží pouze 231 kg, nejlehčí verze auta pak pouze 1830 kg.

Kromě toho posunuje Audi o kus dál i své asistenční systémy. Podobně jako luxusní Mercedesy, i Audi A8 vám teď může točit volantem pokud byste náhodou chtěli vybočit mimo svůj pruh a najet do vedle jedoucího auta.

Nejnižší kombinovaná spotřeba, kterou Audi A8 nabízí, je 5,9 l/100 km u verze 3.0 TDI 4×4. Ve všech případech autu pomáhá osmistupňová automatická převodovka. Max. rychlost je omezena na 250 km/h.

vlastní

One Comment on “Nové Audi A8 je v ČR, také jako hybrid”

Napsat komentář