Nový hybrid na americkém trhu: Subaru XV Crosstrek Hybrid

Ještě do konce letošního roku uvede automobilka Subaru (patřící pod Fuji Heavy Industries) na americký trh svůj první hybrid. Půjde o crossover Subaru XV Crosstrek Hybrid s cenou začínající na $26 820.

Nový mild-hybrid jde z Japonska do USA: Subaru XV Crosstrek Hybrid
foto: Subaru

Subaru s novým crossoverem XV Corsstrek Hybrid sází na oblibu velkých šetrných aut. Tržní segment crossoverů, mixu mezi velkým SUV a hatchbackem, převzal otěže, které dříve třímaly právě tzv. sportovně-užitkové vozy. Konkurenční Mitsubishi má navíc doma v Japonsku velký úspěch s plug-in hybridní verzí Mitsubishi Outlander.

Subaru XV Corsstrek Hybrid je ale přeci jen méně technologicky pokročilé auto. Jde pouze o mild-hybrid. Vůz je poháněn 2,0l čtyřválcovým boxerem o výkonu 148 koní. Elektromotor přídavající dalších 13 koní je integrován do CVT převodovky a doplněn o z dnešního pohledu už vskutku miniaturní 1,4kWh NiMH baterii.

Průměrná spotřeba by se měla pohybovat kolem 7,5 l/100 km. Že Subaru nejspíš přeci jen vsadilo, po vzoru Mitsubishi, na dobrou kartu, svědčí i zájem o nové auto. Proti očekávaným 550 prodaným kusům měsíčně se podle informací magazínu GreenCarReports hned během prvních dvou týdnů v Japonsku sešlo 5850 objednávek.

2 Comments on “Nový hybrid na americkém trhu: Subaru XV Crosstrek Hybrid”

Napsat komentář