Tesla: připravuje se specilita pro roadstery, CHAdeMO, robotická auta

Automobilka Tesla Motors má doma v USA výsadní postavení. V podstatě existují dvě možnosti: buďto tuhle značku milujete, nebo ji nenávidíte. Lidí kteří si ji oblíbili stále přibývá, a tak pořádají setkání. Na jedno z nich dorazil i šéf firmy Elon Musk a rozhovořil se o minulosti i budoucnosti značky Tesla.

Dobíjení elektromobilu Tesla Model S v praxi – doma v garáži
foto: Tesla Motors

“Chystáme něco speciálního pro majitele Roadsterů na příští rok,” řekl Musk. “Nemůžu prozradit co přesně to bude, ale bude to hodně dobré.” To bylo jedno z klíčových sdělení přibližně 40minutového vystoupení Elona Muska.

Dále také řekl, že autopilot, čili robotické řízení aut, je něco, na čem budou pracovat během následujících let. “Je to teprve druhá priorita za celkovým rozvojem elektrické dopravy,” řekl Musk. Tzn. že elektromobily tady podle Tesly/Muska musí být stůj co stůj, a pak teprve se může firma zabývat roboauty.

Zároveň Musk zmínil jednu z důležitých vlastností elektromobilu Tesla Model S o které se příliš často nemluví: bezpečnost. Právě na bezpečnost Modelu S je sám Musk údajně nejpyšnější.

Po Muskovi vystoupil na setkání fanoušků a majitelů Tesly také Jerome Guillen, který dnes zastává funkci vice prezidenta prodejů a servisu. Ten mimo jiné nepřímo potvrdil, že Tesla chystá redukci pro dobíjení z nabíjecích stanic standardu CHAdeMO.

YouTube

One Comment on “Tesla: připravuje se specilita pro roadstery, CHAdeMO, robotická auta”

Napsat komentář