V Praze se koná 4. ročník největší výstavy e-mobility v České republice

V Centru energetického poradenství Pražské energetiky, a. s., (PRE) je právě v plném proudu čtvrtý ročník výstavy e-mobility. Jde bezesporu o největší akci svého druhu v České republice, jejímž cílem je seznámit veřejnost s aktuální nabídkou dopravních prostředků na elektropohon a s možností jejich využívání v individuální městské dopravě. Výstava potrvá do konce června.

Elektrokola na výstavě elektromobility v Praze
foto: PRE

Návštěvníci mají možnost zhlédnout rozsáhlou expozici různých typů a značek elektromobilů, elektromotocyklů, elektroskútrů, elektrokol, elektrokoloběžek a ostatních elektromobilních dopravních prostředků,“ vysvětlil Petr Holubec, tiskový mluvčí PRE s tím, že pomyslnou třešničkou na dortu je určitě představení plug-in hybridu Fisker Karma – oblíbeného modelu hollywoodských celebrit.

Tento exponát s cenou od 2,9 milionu Kč byl vyvinut v USA, nicméně vyrábí se ve Finsku. Dojezd čistě na elektřinu je 80 km, baterie se nabíjí i solárními panely a rekuperací energie při brzdění.

Tradičně jsou na výstavě nejvíce zastoupena elektrokola a letošní ročník je také zaměřen na elektrokoloběžky, které zaznamenaly v posledním roce velký boom. Jednu z vystavených předvádí společnost Hugo Bike, jejímž spoluvlastníkem je herec Jiří Mádl.

Na základě četných požadavků zákazníků výstava uvádí i elektrodopravní prostředky pro seniory – vozíky, tříkolky apod.

Je zde prostor i pro projekty Skupiny PRE v oblasti e-mobility. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout kromě zmíněných elektrokol v půjčovně PREkolo i nabíjecí stanice (tzv. ePointy). Po celou dobu výstavy navíc probíhá soutěž, ve které je možné vyhrát bezplatné zapůjčení elektrokol.

tisková zpráva

3 Comments on “V Praze se koná 4. ročník největší výstavy e-mobility v České republice”

Napsat komentář