Tesla má mobilní aplikaci pro Model S, chystá novinky pro rok 2013

Automobilka Tesla Motors včera konečně uvolnila mobilní aplikaci pro svůj elektromobil Model S. Aplikace pro chytré telefony se systém Apple (iPhone) nebo Google je podle prvních reakcí majitelů překvapivě propracovaná a použitelná.

Nová aplikace pro chytré mobilní telefony iPhone/Google Android vám umožní na dálku spravovat svůj elektromobil Model S
foto: Tesla Motors

Nová mobilní aplikace umožňuje monitorování dobíjení elektromobilu Model S v reálném čase, vypnutí či zapnutí dobíjení či vzdálené vytápění či chlazení kabiny.

Navíc lze vzdáleně zamknout nebo odemknout auto, rozsvítit světla nebo troubit, případně ovládat panoramatickou střechu. Knight Rider hadr! Uživatelé si pochvalují i skutečnost, že obrázek auta v aplikaci barevně odpovídá barvě jejich skutečného vozu.

Více než úspěšný rok

George Blankenship, vice prezident Tesla Motors, na blogu Tesla Motors aktuálně přispěl dalším vhledem do pozadí činnosti automobilky. Především zrekapituloval velmi úspěšný poslední rok.

Během osmi letních týdnů a speciálního turné Get Amped se v roce 2012 podařilo uskutečnit 5000 testovacích jízd. Kromě toho Tesla otevřela minulý rok 13 nových obchodů a nainstalovala prvních osm dobíjecích stanic Supercharger.

Kromě toho konečně také plní dodávky zboží, na které už majitelé “obšťastnění” svým Modelem S čekají – sedačky do kufru a domácí výkonné dobíječky. Kromě toho se také rozjíždí výroba adaptérů na dobíjecí konektor J1772 a spoilerů z uhlíkových vláken.

Expanze do Evropy a Číny

Kromě toho připravila automobilka také nejnovější softwarový update verze 4.2, který opravuje některé nedostatky na které upozorňovali uživatelé během posledních měsíců.

V roce 2013 otevře pochopitelně Tesla další nové obchody a showroomy. V nejbližší době to bude v lokacích Austin, Texas a Century City, Kalifornie. Během pár následujících měsíců se Model S konečně objeví také v showroomech v Evropě.

Pochopitelně se můžeme těšit i na autosalon Ženeva 2013, kde se Tesla objeví. “Otevření v Číně stále plánujeme na jaro,” dodal Blankenship. Jen tak dál!

Tesla Motors

9 Comments on “Tesla má mobilní aplikaci pro Model S, chystá novinky pro rok 2013”

  1. Takze v kazdom aute je GSM s
    Takze v kazdom aute je GSM s datovou kartou, ktora zabezpecuje tuto komunikaciu?

    – uz sa tesim, ked budu do aut bezne virusy ako na pc, alebo ked sa bude odchytavat nedosattocne sifrovana komunikacia medzi klucom a autom 🙂

    – ale tak Elon asi vie co robi.

    to AUTO CHEEEEEEEEEEEEMMM!! :):)

    Mam sto chuti ist kuknut do Mnichovskeho showroomu..
    Ak by sme sa nazbierali viaceri, kludne bych zobral auto ja 🙂
    – hlasi sa niekto? :):):)

    p.

  2. Me teda dost prekvapilo, ze
    Me teda dost prekvapilo, ze se pomoci mobilu da zamknout/odemknout auto. To je skutecne nevidana novinka, jen doufam, ze je to dostatecne bezpecne a jen tak jim to nekdo nehackne… Ale urcite se to muze hodit pokud si zamknete klicek v aute anebo chcete na dalku otevrit auto pro nekoho z rodiny atp.

    Tak celkove tech veci, na ktere by se mohli hackeri zamerit je cim dal tim vic 😀

      1. A ktere auto to ma primo od
        A ktere auto to ma primo od vyroby zastitene primo automobilkou? Tedy bez nejake doinstalace.

        Jde mi o to, ze kdyz se to pokazi u nejake automobilky, tak za to nejvetsi kritiku schyta sama automobilka a muze ji to dost poskodit co se tyce budoucich prodeju. Zatimco kdyz se to posere (hackne to nekdo) nejake treti strane, napr ten vas ATHOS, tak automobilka se od toho distancuje ze oni za to nemuzou…

Napsat komentář