Nissan Resonance – plug-in hybrid pro autosalon Detroit?

Automobilka Nissan na autosalonu v Detroitu už za pár dnů představí koncept Nissan Resonance. Zatím je k dispozici první teaser a kusé informace. Půjde nejspíš o crossover, který by měl následovat po modelu Nissan Murano. Zdá se, že jde o hybrid nebo plug-in .

Koncept Nissan Resonance, pravděpodobně plug-in hybrid, bude odhalen na autosalonu v Detroitu už „za pár“
foto: Nissan

Prodeje elektromobilu Nissan Leaf a elektromobilita obecně nejde Nissanu zdaleka tak, jak původně firma čekala. Nedávno proto firma ohlásila, že uvede 15 nových hybridů do roku 2016. A Resonance, zdá se, bude jedním z nich.

Vzhledem k tomu, že s elektrickým pohonem má Nissan více než dostatek zkušeností (Leaf, připracovaná elektrická dodávka ), je prakticky jisté, že více než na hybridy bude automobilka sázet spíše na plug-in hybridy.

Ty se, podle výsledků prodejů za rok 2012, zdají být spotřebitelům zdaleka nejzajímavější. Zatímco elektromobilu Nissan Leaf se v za celý rok 2012 prodalo jen necelých 10 000 kusů, plug-in hybridy si připsaly téměř 40 000 kusů (Chevrolet Volt 23 461, Toyota Prius plug-in hybrid 12 750, nejnovější Ford pak 2 374).

Ostatně, také Volkswagen aktuálně připravuje záplavu plug-in hybridů. I ostatní velké světové automobilové koncerny budou následovat. Auto následujících pěti let? Plug-in hybrid.

Napsat komentář