Nissan chystá elektrické SUV

Elektromobil Nissan Leaf je první elektrické auto, které bylo od začátku do konce plánováno jako elektromobil. Dnes už je jasné, že strategie Nissanu v oblasti elektromobility zahrnuje řadu dalších modelů. Jedním z nich bude nejspíš i SUV/CUV.

Studie hybridního SUV Nissan Hi-Cross na letošním autosalonu v Ženevě ukázala budoucí směřování automobilky v oblasti designu a pohonů. Sedmimístné auto je vybaveno 2l motorem s přímým vstřikování, elektromotorem a li-ion baterií. Přestavět tuhle studii na plně elektrické pohon se proto přímo nabízí.
foto: Nissan

Magazínu Green Car Reports se totiž podařilo přímo z australského zastoupení automobilky Nissan zjistit, že na letošním v Paříži bude přestavena studie plně elektrického SUV.

Nabízí se, aby vycházel z dřívejší studie Nissan Hi-Cross, kterou Nissan představil letos na . Zástupce australského Nissanu Jeff Fisher to nepřímo naznačil slovy “Hi-Cross bylo kompaktní SUV, X-Trail je kompaktní SUV, takže záběr si můžete vyvodit sami.”

Jakkoliv zní spojení “kompaktní SUV” téměř protikladně, Nissan jde nejspíš správnou cestou. Toyota aktuálně v začala prodávat plně elektrické SUV , které vyvinula ve spolupráci s Tesla Motors. A podle prvních recenzí, například té na Autobloggreenu, je svezení skutečný požitek.

Navíc, samotná automobilka Tesla Motors, vyrábějící dnes elektromobil Model S, chystá na stejném podvozku také Model X – plně elektrické SUV. Pro Nissan jde tedy po Leafu o velmi logický krok.

3 Comments on “Nissan chystá elektrické SUV”

Napsat komentář