The Blink – luxusní retro dobíjecí stanice pro elektromobily

Na konferenci Plug-In 2010 v San Jose v představila společnost ECOtality novou dobíjecí stanici Blink. Její hlavní předností je krásný , o který se postarali návrháři z frog designu, a interaktivita.   

ECOtality samozřejmě relativně bezvýznamnou , kterých už dodnes byly představeny desítky, vynáší do nebes a považuje ji za dělící bod označující začátek nové éry elektrické mobility. „Vysoký stupeň interaktivity zabudovaný v našem systému staví Blink mimo všechny ostatní dostupné dobíječky a je klíčem k tomu jak přimět zákazníky kupovat ,“ říká v tiskovce Jonathan Read, šéf ECOtality.

Tisková zpráva se navíc ohání velmi zajímavou cifrou 1,5 mld. dolarů. Takové hodnoty má dosáhnout tržní objem dodavatelů doplňků pro , pravděpodobně navíc jen v USA. První dobíjecí stanice Blink budou nainstalovány letos na podzim jakožto součást iniciativy EV Project. Ta počítá s tím, že v průběhu následujících let bude v 16 amerických městech vybudováno 15 000 dobíječek. Blink slibuje pro firmy jednoduchou monetizaci, pro spotřebitele snadné ovládání s pomocí dotykového displeje.

Zhruba polovina projektu o objemu 230 mil. dolarů je financována grantem amerického ministerstva energetiky (DOE). Zbytek dodají soukromníci. Blink je určen jak do domácností, tak pro venkovní použití. Dokáže elektromobil nabít za dvě až šest hodin. Díky tomu, že může pracovat jako součást tzv. inteligentní sítě (), můžete jej nastavit tak, aby nabíjel auto tehdy, když bude proud nejlevnější. Navíc jej lze ovládat a kontrolovat vzdáleně pomocí webových aplikací nebo aplikací pro mobily jako je iPhone.

„Vzali jsme si ponaučení z více než dvě dekády dlouhého vývoje pro elektromobily a využili jsme tyto zkušenosti k vytvoření sítě dobíjecích stanic, která klade důraz na umístění dobíječek, komunikaci a uživatelskou zkušenost,“ komentoval novinku v podobě Blinku další zástupce ECOtality, Don Karner.

dobíjecí stanice - Blink - Frog Design

Známá designérská skupina Frog design zase pomohla přiblížit tyto dobíječky v maximální možné míře běžnému spotřebiteli. Třeba i takovými detaily, kdy designéři použili podobný typ kabelu, který známe z běžných . Nezapomínali ani na to, že elektřina a tekutiny se nemají rády, a tak je vršek dobíječek kulatý, abyste si tam nemohli třeba postavit šálek kávy. Tomu říkám myslet na všechno! Teď už není nic, co by elektromobilům bránilo v totální světovládě! 🙂

tisková zpráva

2 Comments on “The Blink – luxusní retro dobíjecí stanice pro elektromobily”

  1. Porad je to JEN nabijecka.
    Porad je to JEN nabijecka. Kdyz uz je tak super mega cool, tak se ten kabel mohl aspon nejak sam navijet. Zajimalo by me, jak dlouho to tem makovicim „dyzajnerskym“ trvalo vymyslet – myslim to, ze oddelili komunikacni cast od te nabijeci, to je primo REVOLUCNI myslenka a urcite to bude mit zasadni vliv na nabijeni :o) Uz to vidim, jak moje e-kara odmita zaparkovat u obyc nabijecky, protoze ta neni dost dobra :o)

Napsat komentář