Autosalon Paříž: Smart představí elektrický skútr

Už v září se chystá Smart, součást koncernu Daimler, představit na autosalonu v Paříži vlastní elektroskútr. Má jít o první krok automobilky směrem k diverzifikaci portfolia, protože divizi městských aut se v Daimleru příliš nedaří.   

Smart aktuálně uvedl na trh faceliftovaný Smart Fortwo a chystá novou verzi Smart Forfour na rok . Jenže prodej drahých malých městských aut v době ani době pokrizové prostě nefunguje tak, jak si pánové z Mercedes-Benz představují.

A tak chtějí dobýt i nový prodejní segment. „Smart byl původně založen jakožto značka, která měla pokrýt potřeby zlepšené mobility, zejména ve stístněném městském prostředí,“ vysvětlil magazínu Autocar jakýsi anonymní manažer Mercedesu. Dodal, že až dosud se Smart soustředil na dvoustopá vozidla, teď chystá změnu.

Nový elektrický skútr by měl být údajně vyráběn v několika továrnách po celém světě včetně Číny, Indie a Thajska. Zároveň jde ze strany Smartu o konkurenční boj proti BMW, které už také dříve oznámilo plány na znovuoživení skútru C1 do podoby elektroskútru BMW C1-E.

2 Comments on “Autosalon Paříž: Smart představí elektrický skútr”

Napsat komentář