Trolejbusy – opomíjená součást veřejné dopravy

Na Britských listech vyšel zajímavý článek „Elektromobilita ano, ale trolejbusy pro Prahu jsou tabu„. Zabývá se tím, jak jsou trolejbusy, v jiných částech České republiky běžná věc, v Praze opomíjeny.   

Elektromobilita a elektrifikace městské dopravy mohla být jedním z témat pražské komunální kampaně. Zatím tomu tak není a těžko říci proč. Zkuste se zeptat svých komunálních kandidátů co je to trolejbus a jestli uvažují o elektrifikaci pražské dopravy, abyste mohli posoudit, zda jejich představy nezamrzly v dobách plánovaného hospodářství zkříženého s neviditelnou uchvatitelskou rukou trhu. (celý článek)

4 Comments on “Trolejbusy – opomíjená součást veřejné dopravy”

  1. Pacili by sa mi
    Pacili by sa mi troleje-indukcne pasy, ktore by boli zakopane pod povrchom cesty, alebo vsadne na povrchu cesty. Tieto by mohli pouzivat aj bezne auta-elektromobily. Ovsem, najprv by sa musel najst sposob, ako to lacno urobit, ale myslim,ze ked sa scitaju naklady na stavbu trolejovych stlpov a vedeni, tak by to vyslo aj narovnako. Mesta by sa tak velmi dobre mohli zbavit spinaveho vzduchu. Troleje by auta tahali po zemi, bolo by to podobne, ako uzemnenie Zigulika.

Napsat komentář