Honda bude v Japonsku nabízet pouze hybridní Civic

by měla podle některých spekulací dnes oznámit plány na vývoj a . Prozatím se nic neobjevilo, ale přesto tu máme zajímavé nové informace. Doma v totiž bude v budoucnu nabízet už jen verzi oblíbeného .   

Zároveň zastaví vývoj některých následovnických modelů pro své známé řady. Cílem těchto kroků je konsolidovat domácí nabídku a především získat nové zdroje na vývoj úsporných automobilů. Jako jsou právě čistě nebo plug-in hybridy.

Zejména v konkurenci totiž Honda výrazně zaostává. A to i přesto, že už má na trhu druhou generaci hybridního auta . To se však celosvětově prodává výrazně hůř než , ačkoliv je levnější. Na podzim 2011 chystá Honda nový model Civicu, který ovšem v Japonsku nabídne pouze jako hybrid.

Civic má za sebou přitom více než 35 let dlouhou historii a pomohl Hondě na globální výsluní. Dnes se už ale v Japonsku prodává méně než 100 kusů měsíčně. Zákazníci mají větší zájem o šetrná auta – malá auta do města, hybridy a další úsporné vozy. Honda proto zároveň obnoví stavbu továrny v Yorii v prefektuře Saitama.

GreenCarAdvisor

Napsat komentář