Hyundai – hybrid v roce 2012, plug-in o rok později

Huyndai už před časem oficiálně představil svůj první hybrid Hyundai Sonata. Už za dva roky bychom se ale měli dočkat dedikovaného hybridního auta z Jižní Koreje, které bude ještě o rok později doplněno plug-in verzí.   

Jihokorejská automobilka vidí obrovský úspěch konkurenční Toyoty s jejím Priusem, a tak nechce ponechat nic náhodě. Úplně nové hybridní auto s původním názvem a li-ion bateriemi se má stát právě úhlavní konkurencí pro Toyotu Prius.

Hyundai podle magazínu HybridCars.com pevně věří, že hybridní vůz musí přijít na trh se specifickým „zeleným“ designem aby měl šanci se na trhu prosadit. Vychází dost možná ze zkušenosti právě s Priusem, jehož vzhled jedni považují za zajímavý, druzí jej nenávidí.

Trochu mimo mísu už nám ale přijde myšlenka, že největšími trhy s hybridy se mají stát Japonsko (to je ještě OK) a Evropa (?!). Vždyť největším automobilovým trhem je dnes Čína, druhým největším Spojené státy, kde jsou hybridy skutečným hitem a zabírají zdaleka největší podíl ze všech „západních“ trhů.

První dedikovaný hybrid má do showroomů přijít v roce 2012. O rok později by se měla na trhu objevit také plug-in verze s možností připojení do zásuvky. Auto do zásuvky od Hyundai by mělo zvládnout většinu cest na elektřinu.

Napsat komentář