Daimler začne vyrábět nový motor pro hybridní auta

Německý koncern Daimler aktuálně pracuje na vývoji nového hybridního pohonného ústrojí . V tiskové zprávě je popsáno jako „elektrický motor integrovaný do převodovky“. Elektromotor je v novém systému přímo zabudován do automatické převodovky a může mít výkon 15 kW i více.

Výroba nového typu pohonné jednotky by měla začít v upravené berlínské továrně Motorfahrzeug und Motorenfabrik Berlin-Marienfelde už příští rok. Daimler investuje 40 mil. euro aby plochu 4000 m² na tuto novinku připravil.

HISTORICKÉ OKÉNKO: Berlínská továrna vyráběla první elektrická auta už v roce 1898. Šlo o licenční spolupráci s americkou společností Columbia Electric Company z Connecticutu. Elektromobily se v americké společnosti vyráběly do roku 1918. V továrně v Berlíně ovšem výroba elektricky poháněných aut skončila už v roce 1902, a to zejména díky rychlému vývoji spalovacího motoru. V současné době továrna vyrábí V6 a V8 motory plus V12 biturbo pro vozy Mercedes-Benz a Maybach.

První hybridní vozy vybavené novým typem pohonu by se měly na trhu objevit v roce 2012. Pro Daimler, resp. Mercedes-Benz jde údajně o jednu z klíčových technologií budoucnosti. Kromě toho se Daimler ve spolupráci s Evonik Industries AG zabývá také vývojem pokročilých lithium-iontových baterií.

3 Comments on “Daimler začne vyrábět nový motor pro hybridní auta”

  1. No jo, mas pravdu ked uz
    No jo, mas pravdu ked uz natlacili do vyvoja obrovske prachy tak z toho chcu vydolovat co najviacej. Plus urcite tam je aj nejake ropne lobby proti elektromobilom. Velke nadeje davam do audi A1 REV s vanklom to vyzera celkom dobre. Dufam ze toto auto uzrie svetlo sveta ako seriovka, potom by sa uz snat mohly veci zacat hybat okolo elekromobilizmu.

Napsat komentář