Nové skútry Vespa – spotřeba 2,8 l/100 km

Italský výrobce skútrů Vespa, známá továrna Piaggio, představila na autosalonu v New Yorku nové modely s označením 2011. Jde o Vespa S 150, LX 150 a LXV 150, které se díky novému 150ccm motoru mohou pochlubit spotřebou až 2,8 l/100 km.

Skútry Vespa jsou zejména v metropolitních oblastech Spojených států velmi populární, stylovou záležitostí. Snadno se zaparkují, protáhnou se každou skulinou a jejich provoz je levný. A navíc „ekologický“.

Modelová řada roku 2011 je vylepšena o motor o objemu 150 ccm s elektronicky řízeným vstřikováním. Ten navíc poskytuje také silnější a plynulejší akceleraci s maximální rychlostí 90 km/h. Do města více než dost. Cena skútrů Vespa v USA začíná na 4399 dolarech za model Vespa S 150, v přepočtu asi 82 000 Kč.

6 Comments on “Nové skútry Vespa – spotřeba 2,8 l/100 km”

  1. V USA je to asi ekologickej
    V USA je to asi ekologickej stroj vzhledem k tomu, na jaké spotřeby paliv jsou zvyklí. Unás bych se takovými parametry tedy rozhodně nechlubil. Mám jawu250, motor mele z posledního, ale stále jezdí za 3.5l, pak kozího decha s jeho 2.5l. Oba jsou to 40ti leté stroje. Že jsou to dvoutakty bych proteď pominul. Ta spotřeba není na „moderní (zajisté čtyřtakt) motor“ žádný zázrak.

      1. No, kdyby bylo uvedeno, že
        No, kdyby bylo uvedeno, že to je vlastní zkušenost bez těch PR keců, tak to je OK. Což ale není.

        Opravdu si nevážíte těch lidí, kteří sem chodí právě kvůli „alternativním“ pohonům a palivům a necháte je prokousávat takovýmito bláboly?

        Kdybych se zajímal o benzíny, tak půjdu někam jinam.

        Zajímal by mě názor ostatních.

        Nebo už jen já jsem alergický na vychvalování ropné „technologie“, která zabila elektromobily a přitom ona měla být jen alternativa?

Napsat komentář