V New Yorku jezdí 1675 hybridních autobusů Daimler

Veřejná doprava nemá ve Spojených státech právě dobrou pozici, ale New York jednou z mála výjimek. Zdejší dopravní společnost NYCT přepraví každý den sedm milionů pasažérů. Aktuálně provozuje 1679 hybridních autobusů. pokračování…Jde o diesel-hybridní modely Orion VII dodané společností Daimler Buses North America (DBNA). Ta aktuálně dokončila dodávku posledních 1350 kusů. Podle Richarda Fergusona, prezidenta DBNA, jde o největší dodávku hybridních autobusů v historii společnosti.

Typ Orion se využívá po celých Spojených státech, např. San Francisku, Houstonu či kanadském Torontu. V New Yorku ale jezdí nejvíc modelů. Daimler Buses je světově největším výrobcem hybridních autobusů, celkem jich po světě jezdí přes 3000. „Celkem už tyhle autobusy najely 100 milionů mil a přepravily půl miliardy pasažérů,“ řekl Ferguson. „To znamenalo ušetření 19 mil. litrů paliva a 50 000 tun emisí CO2,“ dodal.

Hybridní autobus Orion VII je poháněn 6,7l dieselovým motorem, který je zapojen v sérii s elektromotorem a lithium-iontovou baterií. Výrazným plusem je také snížná hmotnost. V současné době už Daimler pracuje na nové vylepšené verzi tohoto modelu, která má být představena tento rok.

2 Comments on “V New Yorku jezdí 1675 hybridních autobusů Daimler”

Napsat komentář