Nejlevnější elektromobil: Heuliez Mia

Heuliez je 90 let stará automobilová továrna z Francie. V roce 1920 ji založil Adolphe Heuliez, který navrhoval koňské povozy. V začátcích automobilového průmyslu navázal spolupráci se značkami Opel, Citroen či Peugeot. A teď chystá vlastní elektromobil Mia, který předvedl i na autosalonu v Ženevě. pokračování…

Uveďme to na pravou míru, samotný Áda Heuliez už nechystá nic, poněvadž již déle není mezi námi. Ale jeho firma přežila a snaží se udržet na nohou seč může. Skrze finanční problémy se protloukla díky investici v hodnotě 30 mil. euro od turecké firmy Brigthwell.

elektromobily - Heuliez Mia

Díky tomu se na autosalonu v Ženevě mohl Heuliez prezentovat celý v novém. Ukázal také elektromobil, původně nazvaný Heuliez Friendly, dnes už Heulie Mia, který má být nejlevnějším elektrickým autem na trhu. Místa je v něm 3 + 1, ujede 100 km a max. rychlosti dosáhne 110 km/h.

elektromobily - Heuliez Mia

Zásadní zpráva ale zní: cena 12 228 euro (ve Francii se všemi dotacemi) a uvedení na trh během října 2010. Jestli se tohle podaří automobilce splnit, má minimálně na domácí půdě vyhráno.

Clean-auto.com via autobloggreen

4 Comments on “Nejlevnější elektromobil: Heuliez Mia”

Napsat komentář