Tesla v dodávce, zvýší výrobu Roadsterů

FCCC je americký výrobce velkých dodávek. Aktuálně na veletrhu trucků v USA představil plně elektrické nákladní auto jehož baterie dodala Tesla Motors. Ta mimo jiné chystá také zvýšení výroby elektromobilu Tesla Roadster. pokračování…

Zatímco FCCC dodala pro dodávku kompletní šasi (s označením FCCC MT-45 WIV), o systém elektrického pohonu s výkonem 120 kW se postarala společnost Enova Systems. Užitečné zatížení se pohybuje od 6,3 tuny do 8,8 tuny. Dodávka je první komerční aplikací lithium-iontového packu Tesla Motors. Ten v tomto případě nabízí dojezd 160 km a dobití během šesti až osmi hodin.

Výroba dodávky by měla začít v prvním čtvrtletí roku 2011. Už teď údajně mají o první testovací kusy zájem provozovatelé velkých firemních flotil ve Spojených státech. Láká je především příslib ušetření až 15 000 provozních dolarů ročně. Řidiče i kolemjdoucí zase určitě potěší tichý chod, což je zásadní rozdíl proti uřvaným americkým dieselům.

Poslední newsletter od Tesla Motors navíc dává navědomí, že vzhledem ke zvýšené poptávce se automobilce podařilo dohodnou s dodavateli zvýšení produkce Roadsteru o 40% a rozšíření prodejů do roku 2012. Během následujícího roku navíc firma otevře nové prodejny v Asii a Austrálii.

Napsat komentář