Zájem o Mitsubishi i-MiEV je velký, výroba vzroste, cena půjde dolů!

Z japonského zdroje v podobě Mainichi News se šíří zpráva o tom, že Mitsubishi znovu navýší výrobu svého malého elektromobilu Mitsubishi iMiEV. Elektrické auto zatím prodává pouze doma v Japonsku a to ještě korporátní nebo vládní sféře, přesto je zájem nečekaný. Cena má časem spadnout dokonce až na úroveň běžných benzinových aut!   

Mitsubishi i MiEV Mitsubishi i MiEV Mitsubishi i MiEV

Už minulý rok se automobilka rozhodla zvýšit cílový objem výroby z 20 000 na 30 000 do roku 2013. Všechno je ale znovu jinak: ve fiskálním roce 2010 bude plán 5000 kusů zvýšen na 8500. Původně oznámené tři desítky tisíc se nyní navíc posouvají na rok 2012.

Prodej elektrického auta soukromým osobám začína v Japonsku během letošního dubna, pár měsíců poté se dočkáme exportu do Evropy. Ať už pod původní značkou do Británie, anebo na starý kontinent jako Peugeot iOn nebo Citroen C-Zero.

Vzhledem k neustálému navyšování výroby by Mitsubishi chtělo srazit v průběhu následujících let cenu až ke 2 milionům jenů, tedy zhruba ke 400 000 Kč.

Mainichi Daily News

3 Comments on “Zájem o Mitsubishi i-MiEV je velký, výroba vzroste, cena půjde dolů!”

    1. Mat tak starsie auto, s
      Mat tak starsie auto, s trochu zachovalou karoseriou, tak by som si ho dal prerobit na elektromobil od tej vasej Brnenskej firmy). Dojazd by stacil aj 50km. Clovek by usetril na servise stareho auta a mozno by sa to aj vyplatilo v konecnom dosledku. Myslim, ze ludia by boli ochotni dat 100000CZk, keby mali istotu, ze sa zivotnost auta prerabkou na elektromobil predlzi o dalsich 10 rokov a na prevadzku budu mat minoimalne naklady.

Napsat komentář