Tata hvězdou autosalonu v Novém Dillí

Automobilka Tata Motors se po zásluze stala hvězdou autosalonu v Novém Dillí. Představila řadu novinek, které zcela jistě dále popoženou rozvíjející se Indii a nejspíš i celou jihovýchodní Asii.  

Tata Nano, nejlevnější auto na světě, byla představena nově také ve speciálním provedení. Jde o modely „Tata Nano for her“ a „Tata nano for him“, čili speciálně barevně a vzorově upravené modely Nano v nejvyšší výbavě.

Oba modely mají Stop&Start funkci, klimatizaci, stereo, mlhovky a elektricky ovládaná přední okna. Mimochodem už minulý prosinec Ratan Tata potvrdil také hybridní verzi Nano.

Tata Motors -

Další novinkou značky Tata je crossover Tata Aria. Model je postaven na zcela novém podvozku X2 a půjde o nejdražší a nejluxusnější vůz Tata Motors prodávaný v Indii. V prodeji bude později tento rok.

Standardní výbava zahrnuje na Indii neuvěřitelných šest airbagů, kontrolu stability, surroundovou aparaturu, GPS a tempomat. Cena by měla začínat na 12 000 librách. O pohon se stará 2,2l diesel s výkonem 137 koní a možností 4×4.

Tata Motors -

Koncept Tata Pr1ma zase vychází ze spolupráce indické automobilky se slavnou italskou návrhářskou společností Pininfarina. Jde o luxusní limuzínu, která by mohla být vyráběna v budoucnu. Dalším nově představeným modelem je Tata Venture MPV, auto dlouhé méně než čtyři metry, které přesto nabízí osm míst a „adekvátní“ přepravní prostor. O pohon auta se stará 1,4l turbodiesel s výkonem 69 koní.

Tata Motors -

A v neposlední řadě je tu také Tata Magic Iris. Krásná malá dodávka, která ze všeho nejvíc připomíná slavný minibus Volkswagen Type 2 neboli „hippie van“. Stejně jako Nano má předevím přemístit lidi z jízdních kol do přeci jen většího bezpečí automobilu.

Miniaturní dodávka nabízí pět míst, pohání ji dieselový motor o objemu 611 ccm s výkonem 11 koní. Max. rychlost je 55 km/h. Má se jednat především o náhradu za rikšy, a tak není divu, že jde o něco mezi autem a nákladním kolem.

Napsat komentář