Tata Nano Europa – první podrobnosti

Indická automobilka Tata Motors přichází s prvními podrobnostmi o evropské verzi svého nejlevnější auta na světě. Vypadá náležitě „evropsky“, jak mohli na vlastní oči zjistit i návštěvníci letošního Ženevského autosalonu. Na trh má dorazit během roku 2011.  

Tata Nano Europa Tata Nano Europa Tata Nano Europa


Tata Nano Europa, tedy komfortnější verze původního nejlevnějšího auta na světě v podobě Tata Nano, už nebude tak levná. Naopak, má být zhruba 2x dražší. Ve Velké Británii se její cena má pohybovat mezi 4000 a 5000 librami.

O pohon miniaturního auta se postará litrový tříválec s výkonem 60 koňských sil. Pětistupňoá manuální převodovka má být cestou k nižší spotřebě a emisím v porovnání se čtyřstupňovou v indické verzi auta. Délka auta bude 3300 mm.

Ačkoliv v Indii se prodává skutečně základní verze prakticky bez jakýchkoliv v Evropě standardních vlastností, Tata Motors si samozřejmě nemohou dovolit něco takového přivézt i sem. Řidiči se proto dočkají dvojitých airbagů, elektrického řízení, ABS a kontroly trakce.

Hlavní konkurence? Auta jako Hyundai i10, Citroen C1, Toyota Aygo nebo vozy Smart. S tím rozdílem, že Smart je dvakrát dražší. Aneb krásná ukázka toho jak udělat z totálně chudého auta na pohled docela luxusní záležitost.

4 Comments on “Tata Nano Europa – první podrobnosti”

  1. Za tú cenu nevidím nič,
    Za tú cenu nevidím nič, čo by malo prilákať zákazníka. A okrem iného, Tata Nano nie je ani v Indickej verzii najlacnejším autom sveta. Je to práve elektromobil Tara Tiny http://im.rediff.com/money/2008/mar/17sld1.jpg . Cena 2490 USD je fakt bezkonkurenčná, avšak i tu platí: Za málo muziky málo peňazí. Čo tak urobiť článok o spomínanom Ľudovom elektromobile?

Napsat komentář