Toyota: nový hybrid, plug-in Prius a malé auto do města

Toyota má pro nadcházejících několik měsíců připraveno několik novinek. Na autosalonu v Detroitu v lednu se chystá představit koncept nového hybridu. Půjde o zcela nový model, nikoliv nějakou současnou Toyotu vybavenou hybridním pohonem. Z obrázků to vypadá na něco malého. O co ale doopravdy půjde, to zatím můžeme jen spekulovat. Takže do toho! pokračování…


Už delší dobu se šušká o tom, že značka Prius se dočká rozšíření o sportovní kupé a prostornější kombi. Na druhou stranu, na autosalonu v Novém Dillí, taktéž začátkem ledna 2010, chce Toyota představit nové kompaktní auto do města určené pro rozvíjející se trhy. Model se zařadí za Toyotu Yaris. Kromě toho také v indické metropoli ukáže automobilka koncepty i-REAL a auto na vodík Fine-S.
Toyota hybrid koncept pro Autosalon v Detroitu
A zpráva týkající se plug-in Priusu na konec. V domácím Japonsku odstartovala Toyota program pronájmu tohoto vozu, především japonským státním úřadům. Během následujících šesti měsíců hodlá poslat do ulic necelých 600 kusů. A to nejen v Japonsku (230), ale také v USA (150) a Evropě (200, polovina z toho putujedo francouzského Štrasburku). Cílem je otestovat auto v každém ohledu.

Napsat komentář