Top Gear zvolil Toyotu Prius nejlepším autem do města

Televizní pořad je mezi automobilovými nadšenci všeobecně považován za to nejlepší, co lze dnes najít. Trojice moderátorů v čele s Jeremy Clarksonem rozdává v každém novém dílu rozsudky nad nejnovějšími sporťáky, ale i nad běžnými .

Clarkson je známý svým odporem k hybridům, zejména třeba Hondě Insight, kterou nazval „biblicky odpornou“. Když testoval , předstíral, že mu došla šťáva. A teď, co se nestane, tým stojící za Top Gearem jmenoval „nejlepším autem do města tohoto roku“.  
Toyota Prius 2010

Toyota Prius 2010 Toyota Prius 2010 Toyota Prius 2010

Hybrid získal ocenění „City Car of the Year“ zejména díky skvělé spotřebě, řekl v tiskové zprávě Conor McNicholas, editor BBC Top Gear. „Musíte Prius obdivovat. Je to důkaz Toyoty o tom, že po tři generace vylepšovala tohle auto v něco docela přelomového,“ dodal.

Nutno podotknout, že o cenách, které Top Gear uděluje, nerozhodují samotní moderátoři jako Clarkson, ale celé televizní, časopisové a online týmy. Ty také rozhodly, že díky svému hybridnímu pohonu je Prius ideální pro pomalé sunutí se ve městě. Údajne neexistuje pro Prius lepší místo než Londýn. Kde má navíc Prius výjimku z placení poplatků za vjezd do centra. Dost možná i právě to byla jedna z výhod, které rozhodly.

4 Comments on “Top Gear zvolil Toyotu Prius nejlepším autem do města”

    1. Ten motor, ako je asi viac
      Ten motor, ako je asi viac vyladit nejde. V inom clanku sa pise, ze je naladeny tak, ze pracuje v Atkinsovom cykle, co je vlastne lacnejsia verzia motoru s turbom. Mensi by tam asi mohli dat len preplnovany motor v normalnom rezime, ale to by asi zdvihlo cenu o nejakych 100000-150000 CZK.

Napsat komentář