Británie investuje £30 milionů do nabíjecích stanic

Je tohle odpověď na věčné dilema vejce a kuřete? Britská vláda se rozhodla, že je ve veřejném zájmu podpořit rozvoj elektromobilismu tím, že investuje 30 mil. liber do stavby dobíjecích stanic. V rámci programu nazvaného Plugged-In Places tedy vybuduje infrastrukturu pro dobíjení elektromobilů ve třech až šesti velkých městech.  

Nebyli by to Britové, kdyby kvůli tomu zároveň nezaložili nový Úřad pro vozidla s nízkými emisemi. Právě ten se teď bude starat o veškeré záležitosti týkající se nízkoemisí dopravy. „Spojené království může být světovým lídrem v oblasti elektrických a nízkoemisních automobilů, což je důvod, proč vláda vyčlenila 400 mil. liber na podporu rozvoje a osvojování nízkoemisních dopravních prostředků,“ řekl ministr dopravy Andrew Adonis.

Zároveň dodal, že cílem vlády je aby se elektrická auta a vozy s nízkými emisemi staly součástí každodenního života na britských silnicích během méně než pěti let. Tento krok byl nedávno podpořen také dovozem prvních 25 kusů elektromobilů Mitsubishi i MiEV.

One Comment on “Británie investuje £30 milionů do nabíjecích stanic”

Napsat komentář