5000 elektromobilů Nissan Leaf pro USA

Americké ministerstvo energetiky ohlásilo dosud největší grant na podporu budování infrastruktury dobíjecích stanic pro elektromobily v hodnotě 99,8 mil. dolarů. Ve spolupráci s Renault-Nissan Alliance má být ve státech Tennessee, Oregon, San Diego, Seattle a Phoenix/Tucson během konce příštího roku uvedeno do prodeje 5000 elektromobilů Nissan Leaf a vybudováno 2500 dobíjecích stanic. Cílem projektu je především hromadný sběr dat týkajících se efektivity dobíjecí infrastruktury, zkoušky provozu elektromobilu v různých klimatických podmínkách a také ověření komerčních možností dobíjení. Nissan se chystá uvést elektromobil Nissan Leaf do prodeje v USA a dalších částech světa koncem roku 2010.

Nissan Leaf Nissan Leaf Nissan Leaf

4 Comments on “5000 elektromobilů Nissan Leaf pro USA”

  1. No, elektromobily rastú do
    No, elektromobily rastú do krásy. Čo mi ale vadí je dojazd. Nemyslím si, že by som mal kupovať ešte jedno auto, ak by som sa chcel dostať ďalej, platiť dve poistky a bohužiaľ aj platiť dve parkovacie miesta na sídlisku, kde už teraz nie je miesto.
    Mám taký pocit, že znovu produkujeme len ďaľší budúci šrot, pritom si nemyslím, že by bol veľký problém postaviť elektromobil s väčšímm dojazdom.
    A cena? No to je len položka, ktorú je ochotný zákazník zaplatiť – je navyrábaných spústa áut, ktoré teraz nikto nechce. A prečo ? No preto, že niekto si vyrátal, že auto je potrebné vymeniť za 5 rokov….lebo imidž, bezpečnosť a pod.
    Imidž je na nič a auto je tak bezpečné, ako sa s ním jazdí a vydrží tiež toľko. Asi sa niekde stala chyba v systéme….

    1. Jste bezny ridic, chcete
      Jste bezny ridic, chcete elektromobil, ale potrebujete delsi dojezd (jako asi vetsina beznych ridicu) pak je pro vas spravna konstrukce mensi baterie + dobijeci motor. To znamena elektromobil s extenderem – Volt. Ono totiz pridat vetsi baterii pro dojezd podobny jako bezne vozy, vyzene cenu do astronomickych vysek. Takove reseni zatim jednoduse nedava ekonomicky smysl.

Napsat komentář