Vozidlo budoucnosti Deus Ex Machina

Kalifornský profesor Bumsuk Lim založil obor zabývající se budoucností dopravy soustředěný hlavně na motocykly. V jedné stopě vidí veliký potenciál a říká: „Upravování stávajících vozidel a přidávání alternativního pohonu do stále stejného starého problému nemá smysl. Zvláště, když máme příležitost dělat mnohem větší změny. Proč nevyužít nové technologie a nenastoupit na úplně novou cestu?“

Konvence šly tedy stranou a vznikl první koncept Deus Ex Machina. Exoskelet nesoucí značku Yamaha je jako vystřižený ze sci-fi filmu. Mechanické svaly, obratle a integrovaná helma udrží člověka ve vzpřímené poloze. Podporu jezdec jistě ocení při mohutné akceleraci. Stroj zrychlí z nuly na stovku za tři sekundy a maximální rychlost činí 120 km/h.
Nutno připomenout, že všechny parametry jsou prozatím pouze na papíře.

zdroj: autobloggreen.com

4 Comments on “Vozidlo budoucnosti Deus Ex Machina”

  1. Ergonomie jak noha.
    Poloha v

    Ergonomie jak noha.
    Poloha v sedě u současných aut není žádný zázrak, ale polo-stát a polo-viset v takovémhle pochystu jak strašák v poli, živlům na pospas, to může opravdu jen velmi vyhraněný masochista. Nota bene se nejedná o jednostopé vozidlo, ale o třístopé, jako velorex. To už jsou lepší nafukovací auta a podobné úlety. Tenhle pseudofuturistický zvratek designera doufám skončí na jediném správném místě – v nějakém technologickém obludáriu.

Napsat komentář