O elektroskůtru jsem začal uvažovat před rokem, před cca 3 týdny jsem se rozhodl že něco koupím. Chtěl jsem Guewera Classic, ale protože prodejce měl zrovna neplánovaně zavřeno, jel jsem se podívat jinam. Měl jsem možnost se svést na Akumoto 600 3kW a trochu mě zklamal výkon (pak jsem zjistil že 3kW je max. a trvalý výkon neuvádí 1,5kW, inu konkurenční výhoda a mimochodem myslím, že před rokem ho ještě uváděli). Pak jsem jel k prodejci který nabízí jak Akumoto tak Guewer. Ten mě furt přesvědčoval abych raději připlatil a šel do Akumota. Doporučoval mě Akumoto 300 s LiFePo, ale protože jsem původně měl strop 20, pak 30 tisíc (nebudu na tom jezdit denně) nabídl mi rok starý Akumoto A10-40. Po dlouhém váhání (bál jsem se 0,8kW, ale pak jsem zjistil že to samé je v A300) a poradě doma jsem tedy nakonec Akumoto A10-40 přesně 1 rok starý s najetýma 2050km koupil za 20tisíc. Zatím jsem najel 150km a v kuse mezi nabíjením 28km v kopcovitém terénu. Na doraz jsem to ještě nezkusil, tak myslím že to de. Je tam olovo 20Ah a zatížení bylo 80 až 100kg.
Tak abych to shrnul, zatím spokojenost, jen to na těch českejch silnicích dost drncá