Autosalon Peking 2012: Audi v Číně představuje hybridní Audi A6 L e-tron

Právě probíhající je pro automobilku Audi příležitostí ukázat svůj další přírůstek do rodiny e-tron, a sice koncept Audi A6 L plug-in hybrid. Tento krok německého koncernu není asi pro nikoho žádným překvapením, neboť oblibu čínské populace v prostorných sedanech Audi A6 L potvrzují velmi pozitivní prodejní čísla.

Masivní maska s horizontálním žebrováním je poznávacím znamením řady e-tron.
foto: Audi

L e-tron nabízí stejnou kombinaci luxusu a praktičnosti jako jeho konvenční verze. Konstrukce obou vozů je rozměrově i materiálově zcela identická. Její složení tvoří z asi 10% hliník, což snižuje hmotnost konstrukce přibližně o 15 % v porovnání s těmi ocelovými. Pokud vezmeme do ruky metr, naměříme 5,02 m na délku, 1,87 m na šířku a na výšku 1,46 m. Rozvor náprav dosahuje 3,01 m.

Také interiér se oproti standardnímu Audi A6 L nedočkal žádných větších proměn. Pouze namísto klasického tachometru je zde pro zobrazování rychlosti tzv. powermeter a nechybí ani informační terminál MMI.

Audi A6 L e-tronfoto: Audi

Největším rozdílem mezi oběma modely je tak hybridní pohonná jednotka nového sedanu, díky které může ujet konstantní rychlostí 60 km/h až 80 km pouze na elektřinu.

Hybridní pohonný systém kombinuje sílu zážehového přeplňovaného čtyřválce 2,0 TFSI o výkonu 155 kW s elektromotorem disponujícím špičkovým výkonem 70 kW. pohání energie uložená v kapalinou chlazených lithium-iontových akumulátorech, jež jsou uloženy v chráněném prostoru v zadní části vozu.

Audi A6 L e-tronfoto: Audi

Řídící modul hybridní jednotky automaticky optimalizuje provozní režim s důrazem na maximalizaci dojezdu. Ačkoli Audi A6 L disponuje celou řadou tzv. zelených technologií jako je například brzdné energie, výrobce tvrdí, že se tento vůz stále může chlubit silnou akcelerací a sportovním výkonem. Tato tvrzení bohužel zatím nejsou podložena žádnými údaji o maximální rychlosti nebo zrychlení.

Audi A6 L e-tron je prozatím posledním s li-ion bateriemi od této ingolstadtské automobilky. Už dříve však Audi představilo hybridní modely Audi Q5 Hybrid Quattro, a .

tisková zpráva

3 Comments on “Autosalon Peking 2012: Audi v Číně představuje hybridní Audi A6 L e-tron”

Napsat komentář