Opel Ampera si připsal další triumf – vyhrál slavnou Rallye Monte Carlo

Bez nadsázky se dá tvrdit, že zažívá zlaté časy. Nejenže se tento vůz těší velké oblibě, což v praxi znamená rostoucí počet objednávek, které jenom v Evropě přesáhly hranici 7 000, ale navíc byl zvolen evropským autem roku 2012. A aby toho nebylo málo, tak si tento plug-in hybrid připsal další úspěch v podobě vítězství v třináctém ročníku vozů s alternativním pohonem.

Opel Ampera sbírá uznání na všech frontách
foto: caradisiac.com

Ve startovním poli se letos nashromáždilo na 130 závodních automobilů 30 různých značek, včetně automobilů , , nebo . Na startu se rovněž objevilo i sedm plug-in hybridů Opel Ampera.

První etapa závodu, v originále nazvaného Rallye Monte-Carlo Des Énergies Nouvelles, odstartovala z francouzských měst Annecy-le-Vieux a Clermont Ferrand a švýcarského Lugana, z nichž automobily vyrazily na 550 km dlouhou trať končící v . Ve druhé etapě pak závodníci museli zdolat náročný, 272 km dlouhý úsek, který kopíroval původní trasu legendárního závodu napříč francouzskými Alpami.

Všichni zúčastnění nakonec museli smeknout před francouzskou dvojicí jezdců Bernardem Darnichem a Josephem Lambertem, kteří se svou Amperou protrhli cílovou pásku jako první. Celý triumf byl pak ještě korunován umístěním dalších posádek, které získaly ještě třetí, sedmé a osmé místo.

„Úspěch Opelu Ampera v této náročné soutěži prokazuje jeho působivou rovnováhu mezi hospodárností a jízdními vlastnostmi vozu a pouze tak potvrdil naší pozici lídra v oblasti ,“ řekl Enno Fuchs, ředitel elektromobility u společnosti Opel.

V tomto závodě však nešlo primárně o nejvyšší rychlost a nejkratší dosažený čas, jak lze ostatně spatřit na videu ze závodu. Výsledky výrazně ovlivnily i takové faktory jako je spotřeba vozu nebo množství vyprodukovaných v poměru s celkovou hmotností vozu a v tomto ohledu, zdá se, Opel Ampera dominuje.

2 Comments on “Opel Ampera si připsal další triumf – vyhrál slavnou Rallye Monte Carlo”

Napsat komentář