VIDEO: General Motors zkouší Chevrolet Spark na elektřinu

Malé auto v podobě modelu Chevrolet Spark se pro elektrický pohon přímo nabízí. General Motors už elektrický Spark slibuje nějakou dobu. Teprve nyní se ale konečně začíná něco dít.

Zebrovité testovací prototypy elektromobilu Chevrolet Spark EV nedávno vyrazily z amerického městečka Torrance do Los Angeles.
foto: General Motors

Automobilka GM v současné době testuje flotilu testovacích elektromobilů Chevrolet Volt. Auto slibuje na jedno nabití baterie dojezd až 160 km, možná i více.

V omezeném množství se má elektromobil Chevrolet Spark začít prodávat už příští rok, pouze na vybraných trzích (především Kalifornie). Výkon má být 114 koní maximálně, elektromotor budou pohánět nanofosfátové li-ion baterie A123 Systems.

General Motors/Autobloggreen

6 Comments on “VIDEO: General Motors zkouší Chevrolet Spark na elektřinu”

      1. Je síce pravda, že počet
        Je síce pravda, že počet predaných kusov EV1 je skôr smiešny, ale na druhú stranu boli tieto autá revolučné v ich vlastnostiach. Koeficient odporu vzduchu cx 0,19 – to sotva dosahujú futuristické aero-koncepty. Alebo celková dynamika, výkon, zrýchlenie… Tomu sa Citystromer, alebo PSAčka rovnať nemôžu. A čo sa týka tej ceny – nemyslím si, že na americké pomery je 250 až 500 USD mesačne veľa, odhliadnuc od priemernej mzdy.

    1. Bez urážky, ale GM si to
      Bez urážky, ale GM si to na poli alternatívnych pohonov už dosť, ehm pokašľali. Prvú sériu elektromobilov propagovali prapodivným spôsobom, akoby chceli potenciálneho zákazníka odradiť a neskôr ju aj tak skoro celú zošrotovali, v celej propagácii Voltu len zavádzajú zákazníkov so spotrebou 1l/100km a nepravdivou informáciou, že ide o elektromobil. No a som úprimne zvedavý, čo domrvia v sérii elektrického Sparku.

Napsat komentář