McDonalds doplní síť dobíjecích stanic v České republice

U restaurací McDonald´s budeme mít možnost již brzy nabít elektromobily. Bude to zejména v Praze, ale počítá se i s dobíjecími stanicemi v dalších městech. Po vyhodnocení pilotního projektu se rozhodne, jak postupovat dále.

McDonald´s připravuje budování nových dobíjecích stanic po celé ČR
foto: alexallied/sxc.hu

Libor Hladík, development manager ze společnosti McDonald’s pro Hybrid.cz řekl, že ve spolupráci se společností vytipoval McDonald´s zatím pět restaurací. V Praze na Evropské, Jižní Spojce a v Centru Černý Most již má stavební povolení a nabíjecí stanice zde stojí. Stačí je jen spustit.

Hladík říká, že i přes drobné problémy na Evropské je již vše připraveno a čeká se, aby se odhalení nabíjecí stanice „netlouklo“ s oslavami dvacátého výročí působení společnosti v ČR, které probíhají nyní.

Další dobíjecí stanice by měly vzniknout v Mladé Boleslavi a poté na dálnici z Prahy do Brna. Konkrétně v Průhonicích, Velkém Meziříčí a Měříně. Zde ale společnost ještě nemá stavební povolení.

Že to McDonald´s myslí s elektromobilitou vážně potvrzuje i fakt, že se plánuje pořízení elektromobilu. „Zvažujeme nákup jednoho elektromobilu pro našeho vedoucího restaurace,“ říká Hladík a dodává, že se uvažuje o Peugeotu.

Dá se tedy očekávat, že zákazníci s elektromobilem nebudou jezdit do McDonald´s jen za občerstvením nebo zábavou s rodinou v Playlandu, ale bude to pro ně i vítaná zastávka k „dobití baterek“ svého vozu.

Připravujeme podrobný článek o tom jak se k elektromobilitě staví další řetězce působící na českém trhu.

3 Comments on “McDonalds doplní síť dobíjecích stanic v České republice”

  1. Kdo odvazny dnes opusti
    Kdo odvazny dnes opusti auto, lepe receno, kabel na volnem prostranství? To bychom prvni museli bud vymyslet plastove kabele (coz je fantaz) nebo zavrit sberny srotu ci neprizpusovive !! Jsme v CESKU! Tady chranime neprizpusobive a tim jim vydatne pomahame, ale zapominame chranit (nedotknutelnosti) majetek a pomahat slusnym lidem!

Napsat komentář