Elektromotorka Lightning Motorcycle si připisuje další rekord

Společnost Lightning Motorcycle miluje rychlost, výkon a rekordy. Na solných pláních Bonneville se svou elektromotorkou stanovila rychlostní rekord 279,041 km/h. Aktuálně jej překonala – a to čistě na solární energii!

Elektromotorka Lightning Motorcycles se speciální aerodynamickou úpravou kastle
foto: Art Haynie

Lightning Motorcycles vzali tentokrát svou elektromotorku do nové lokace, vyschlého jezera El Mirage (poušť Mojave, Kalifornie). Tam dosáhli rychlosti 304,304 km/h a dosáhli tak světového rychlostního rekordu (pro oblast El Mirage) nejen mezi elektrickými motorkami, ale mezi motocykly obecně.

Zajímavý na tomhle rekordu je fakt, že energie do 48kWh baterie pro tři pokusy na 2 km dlouhém úseku pocházela z mobilní dobíjecí solární stanice společnosti SMA. Za řidítky seděl závodní veterán Jim Hoogerhyde.

“Věříme, že lidé se zájmem o elektrické motorky a auta jsou zároveň přitahování možností dobíjet je čistou solární energií,” komentoval nový rekord Richard Hatfield, majitel firmy Lightning Motorcycle.

Lightning Motorcycles už během 60 dnů začnou dodávat první objednané kusy své elektromotorky zákazníkům. Jde o stejný stroj, který tvoří výše zmíněné rekordy, jen vypadá víc jako běžná motorka. Aerodynamické optimalizace na obrázku jsou určeny k dosažení rekordních rychlostí.

One Comment on “Elektromotorka Lightning Motorcycle si připisuje další rekord”

Napsat komentář