I Finsko má svou Teslu: jmenuje se Scarlet Motors

Americká automobilka Tesla Motors a její šéf Elon Musk inspirují stále více podnikatelů k podobným aktivitám. Ve Finsku se aktuálně rodí další projekt automobilky, která ma za cíl vyrábět sportovní elektromobily pro novou generaci. Jmenuje se Scarlet Motors.

Logo Scarlet Motors je zábavně supermanovské
foto: Scarlet Motors

Jméno Julien Fourgeaud je známé především ze světa mobilních telefonů. Začínal ve finské společnosti Nokia, později působil ve vývojářské společnosti Rovio. Dnes je jedním ze spoluzakladatelů nové finské automobilky Scarlet Motors.

Samotná automobilka byla založena teprve v srpnu 2012. Už od založení slibuje, že bude klást velký důraz na názory svých potenciálních zákazníků. V současné době má online komunita automobilky na 1000 členů a utěšeně se rozrůstá.

auto elektromobil Scarlet Motors logo

A takhle to zatím vypadá v kancelářích automobilky. Zkoušejí se nápady.
foto: Scarlet Motors

Zároveň aktuálně Scarlet Motors navázali spolupráci s helsinskou univerzitou aplikovaných věd Metropolia. Ta před časem překvapila svým elektromobilem E-RA testovaným na zamrzlém jezeře. Samotná univerzira hraje ve Finsku prim v oblasti automobilového výzkumu a vývoje.

Je tedy jasné, že Scarlet Motors budou velkou měrou spoléhat právě na odvahu a neotřelé nápady tamních studentů. “Zkoumali jsme spoustu technologií a potenciálních partnerů a věříme, že Metropolia vytvořila něco unikátního,” komentoval nové partnerství Julien Fourgeaud.

tisková zpráva

One Comment on “I Finsko má svou Teslu: jmenuje se Scarlet Motors”

Napsat komentář