Henrik Fisker: k vývoji Karmy mě inspiroval Leonardo DiCaprio

A po čase tu zase jednou máme “celebrity-talk”. Přes všechny možné problémy je Henrik Fisker člověk, který dokázal realizovat svůj sen. Vybudoval firmu, která vyrábí plug-in hybrid. Fisker Karma je krásné, výkonné auto. Věděli jste, že k tomu aby vzniklo výraznou měrou přispěl i herec Leonardo DiCaprio?

Fisker Karma plug-in hybrid. vyrobeno bylo už údajně přes 1000 kusů.
foto: Hybrid.cz

Je tomu teprve pár týdnů, co se Leonardo DiCaprio rozhodl investovat do společnosti Fisker Automotive. Ostatně, byl jedním z prvních majitelů plug-in hybridu Fisker Karma. Kromě toho má doma také jeden hybrid značky Lexus, jak přiznal v aktuálním rozhovoru pro Top Gear.

“Od té doby co jsem se dozvěděl, že existují hybridní auta, jezdím už jenom v nich,” dodal. Ostatně, i díky němu má dnes Toyota Prius v USA takové postavení, jaké má. Objevil se v ní totiž na předávání Oscarů, společně s takovými celebritami jako Tom Hanks či Rosario Dawson.

Právě skutečnost, že se celebrity typu DiCapria dokážou objevit veřejně v autě jako Prius přesvědčily – podle jeho vlastních slov – Henrika Fisker, že tady musí existovat trh pro pokročilejší šetrná auta než je Prius. Právě tohle byl údajně pro Fiskera jeden z definujících momentů, které ho popostrčily vpřed.

One Comment on “Henrik Fisker: k vývoji Karmy mě inspiroval Leonardo DiCaprio”

Napsat komentář