Září 2012: v USA jdou na odbyt Chevrolet Volt i elektromobil Nissan Leaf

Čím víc lidí o plug-in hybridu Chevrolet Volt a elektromobilu Nissan Leaf ví, tím víc jich je kupuje. Alespoň to tak vypadá. Měsíc září 2012 se stal pro oba modely jedním z nejlepších v historii.

Velká část aktuálních rekordních prodejů Chevroletu Volt podle spekulativních informací směřuje do amerických vládních úřadů, případně armády. Ale co, prodává se, a to je důležité.
foto: Hybrid.cz

Rekordním měsícem bylo září 2012 pro plug-in hybrid Chevrolet Volt. Toho se prodalo 2851 kusů, tedy více než v jakémkoliv jiném měsíci od začátku prodejů. V srpnu to bylo jen o 20 méně, tedy 2831. GM je na koni.

Ostatně, potvrzují to i celkové prodeje automobilky. Prodala totiž v za jediný měsíc nejvíc aut od roku 2008, celkem 210 245. Známka vzmáhající se americké ekonomiky? Dost možná. Potvrzuje to i Nissan.

Jeho Leaf se prodalo za září 2012 celkem 984. To sice není zlomení rekordu ze září 2011, kdy se prodalo 1031 těchto elektrických aut, ale je to jen o 47 méně. Pro zajímavost, celkové prodeje Nissanu v USA za září 2012 činily 82 462 kusů. V srpnu 2012 to bylo 84 485 kusů.

Podrobnosti o prodejích dalších vozů s alternativním pohonem v USA přineseme hned jakmile budou k dispozici.

tisková zpráva

3 Comments on “Září 2012: v USA jdou na odbyt Chevrolet Volt i elektromobil Nissan Leaf”

  1. pozemok, investicny zamer,
    pozemok, investicny zamer, navratnost, cena. u nas naviac nekonecna byrokracia /odvody, povolenia, licencie, rady, … do aleluja/

    potom neisty zaciatok, straty, ziadna pozicka, uroky, platy zamestnancom, marketing, …

    firiem je mrte, niesu vidiet ani pocut, nie su v mainstreame, ludia sa uchyluju k standardom, povaha zakaznika a cielova skupina, drobny trh to je ten problem.

  2. Hrome, stačilo by, kdyby i
    Hrome, stačilo by, kdyby i u nás se začala budovat infrastruktura pro elektromobily nebo se začalo stavět více stanic pro LPG, CNG a prodeje by mohly být lepší i tady v ČR. Jako podnikatelský záměr dobrý. No, ale tady v ČR má všechno svůj čas. Takže se něco začne dít teprve tehdy až všude jinde na to budou připraveni.

    1. TO JE SVATÁ PRAVDA – JAKO
      TO JE SVATÁ PRAVDA – JAKO JSME – /ŮDAJNĚ/ BYLI ZA PRVNÍ REPUBLIKY NA ŠPIČCE VÝVOJE A DĚNÍ V EVROPĚ TAK DNES JE TO ZCELA OPAČNĚ ! MY DĚLÁME UŽ NĚJAKOU DOBU ELEKTROKOLA – ALE TEPRVE LETOS SE U NÁS TROCHU NĚCO ZAČÍNÁ HÝBAT – ZATÍMCO NĚMECKO…

Napsat komentář