Subaru nabídne elektromobil i plug-in hybrid

Subaru, automobilová divize japonského koncernu Fuji Heavy Industries, zatím v oblasti elektrických aut zůstává mimo hru. To by se mělo změnit během následujících let.

Yasuyuki Yoshinaga, šéf značky Subaru, aktuálně v rozhovoru pro Bloomberg řekl, že automobilka připravuje plug-in hybrid pro rok 2018 a elektromobil na rok 2021.

Subaru podle něj ale nebude vyvíjet speciální platformy pro plug-in hybridy a elektromobily. Místo toho nabídne přestavbu některých z existujících modelů.

Podle Bloombergu nyní Subaru investuje do výzkumu a vývoje elektrických aut nemalé prostředky. Stejně jako do autonomních vozidel. Jen v následujících 12 měsících se chystá investovat kolem $1,2 mld.

Subaru ale v tomto ohledu přichází, zejména ve srovnání s konkurencí, velmi pozdě. Je proto otázka, zda vůbec bude mít co nabídnout, vezmeme-li navíc v úvahu, že se nehodlá pouštět do specializovaných platforem.

7 Comments on “Subaru nabídne elektromobil i plug-in hybrid”

        1. Tak ono zasahovat v těžkých horkých terénech, při
          Tak ono zasahovat v těžkých horkých terénech, při povodních apod. s elektromobilem byť třeba elektrický SUV (SUV není offroad) by bylo komplikované ne-li nemožné.
          Jsem pro elektomobilitu, všema deseti :), ale s rozumem, do měst a jiných míst, tam se BEV hodí.

          1. Však oni taky Ukrajinci nekoupili čistý elektromobil, ale
            Však oni taky Ukrajinci nekoupili čistý elektromobil, ale plug in hybrid.
            To jen naši ropáci a plyňáci nic nepochopili, přesto se většinu času poflakují v nízkých rychlostech městem. Nebo stojí v nastartovaném spalovánu za rohem.

Napsat komentář