Elektrokolo Hammacher Pedego – elegantní návrat do minulosti

V současnosti se vyskytuje řada firem, které se snaží napodobit styl ze staré školy. V prodejní nabídce americké společnosti Hammacher, která se specializuje na maloobchodní prodej všeho možného, se nyní objevilo zajímavě tvarované elektrokolo Pedego Classic Cruiser, které je jak vidno inspirováno historií.

Celkový vzhled možná trochu kazí umístění baterie.
foto: hammacher.com

Éru padesátých let minulého století charakterizují mimo jiné i legendární americké , které vynikaly svou rozlehlostí a neotřelým elegantním designem. Za všechny připomeňme například automobil Chevy Impala z roku 1959.

Ovšem ani výrobci kol tehdy nestáli v pozadí a vyrobili řadu jednostopých modelů, jež by se daly označit za kovová umělecká díla. Možná i z tohoto důvodu společnost Hammacher spojila lety prověřenou eleganci s moderní technologií a výsledkem je novodobé elektrokolo oděné do historického hávu.

Hammacher Pedego Classic Cruiser je vybaveno 500wattovým elektromotorem, který řidiči výrazně usnadňuje výjezd strmého kopce nebo mu otočením pravé rukojeti řídítek pomůže zrychlit.

Maximální rychlost kola bez lidské pomoci je 32 km/h, nicméně pokud člověk není lenivý, může tuto hranici lehce překročit.

V případě potřeby lze jednoduchým stiskem tlačítka umístěného na řídítkách využívat celkem šest převodových stupňů.

s kapacitou 36 V jsou umístěny na zadním nosiči kola a v závislosti na pomoci řidiče poskytnou až 30 hodin elektricky asistované jízdy. Pro nabíjení je možné akumulátor snadno od kola odpojit a odnést tam, kam je potřeba.

elektrokolo Hammacher Pedegofoto: hammacher.com

Předností tohoto kola je, jak už bylo zmíněno na začátku, jeho designové zpracování. Stejně jako například se svým dokazuje světu, že elektromobil nemusí být jen nevzhledná elektrická krabice se čtyřmi koly, tak i Hammacher vyčnívá z řady elektrických skládaček.

Elegatní hliníkový rám a ergonomicky tvarované sedalo jsou navrženy pro maximální pohodlí řidiče a styl poloviny minulého století ještě podtrhují široké žluté na černých ráfcích.

Ovšem za pěkné věci si člověk musí připlatit. Internetová prodejní cena elektrokola Pedego je stanovena na 2 800 amerických dolarů a tandemové provedení s 48V baterií pak stojí ještě o 600 dolarů více.

Napsat komentář