BMW začne s prodejem aut po internetu, vč. elektromobilů a hybridů

Ačkoliv BMW otevřelo nedávno v Londýně svou první prodejnu i Store, zároveň podle informací magazínu DetroitNews jako první na světě začne prodávat svá luxusní auta po internetu. A to především nové vozy řady i vybavené alternativním pohonem. Mezi prvními tedy elektromobil a hybrid .

BMW i8 Spyder, otevřená verze plug-in hybridu BMW i8
foto: BMW

Nový prostor v Londýně je prý více technologickým showroomem než prodejnou. Skrze internetový prodej řady i chce BMW pochopitelně především snížit náklady. Už dříve motoristickým světem probleskovaly spekulace, že BMW má z nové řady i pořádné vrásky na čele.

, ať už plně nebo častečně v podobě plug-in hybridů, se totiž prodávají stále max. po desetitisících. Náklady na jejich vývoj jdou přitom do miliard. A návratnost je tak zatím v nedohlednu. Spekulovalo se dokonce, že bavorská automobilka celou řadu i zruší.

Nic takového se ale (zatím) neděje. Místo toho automobilka BMW uzavírá strategická partnerství, např. s automobilkou Toyota, aby co nejvíce nákladů snížila. I tak ale bude BMW i8 plug-in hybrid stát přes 100 000 euro, na trhu bude v roce 2014. Elektromobil BMW i3 má podle prvních odhadů stát kolem 40 000 euro, k dispozici bude o rok dříve.

Jak se taková auta budou prodávat po internetu je otázka. Právě auta jsou totiž zboží, které si před nákupem CHCETE vyzkoušet. Alespoň osahat, když už ne se v něm projet. Čím chce tohle BMW vynahradit? Nižšími cenami při nákupu po internetu! Údajně o pět až sedm procent.

I tak ale dealerství podle zástupců BMW zůstanou páteří prodeje nových vozů, včetně řady i. Doma v Německu už automobilka z celkem 2000 dealerů vybrala 45 u kterých bude vozy řady i nabízet.

DetroitNews

One Comment on “BMW začne s prodejem aut po internetu, vč. elektromobilů a hybridů”

Napsat komentář