VIDEO: Kutil postavil jízdní kolo z lepenky

Izhar Gafni z Izraele možná není tak úplně Elon Musk, ale má s ním spoustu společného. Nemá rád slovo nemožné a rád naopak zkouší nové věci. Když se jednoho dne doslech o nadšenci, který si vyrobil kánoj z lepenky, nedalo mu to spát. Pak ho to trklo: a proč ne jízdní kolo z lepenky?

Jízdní kolo z kartonu izraelského vynálezce Izhara Gafniho

Tomu říkáme revoluční nápad. Kolo z lepenky zní snad ještě neuvěřitelněji, než kánoj z lepenky. Přesto se Izhar Gafni rozhodl, že do toho půjde. Ba co víc, má ambice nabídnout svůj jedinečný produkt také komerně!

Izraelský vynálezce je zjevně od přírody zručný člověk. Funkční kolo z lepenky úžasně – je navýsost ekologické, lehké a levné! S prvními pokusy začal Gafni už před třemi lety, ve videu jsou vidět i první prototypy. Ty skutečně vypadají jako lepenková krabice na kolech.

Prototyp, který má k dispozici dnes, už ale vypadá jako běžné jízdní kolo. Má brzdy, přehazovačku a komerční verzi bude údajně možné vybavit dokonce elektromotorem.

Kartónové kolo je podle svého vynálezce odolné, pevné a bezpečné. Nyní se snaží ze svého nápadu udělat větší byznys a rozjet komerční výrobu. Nabídnout chce ze začátku dva typy kol – dospělé s hmotností 9 kg a cenou kolem 90 dolarů, dětské o hmotnosti 1,5 kg a cenou kolem 60 dolarů.

Největší výzvou během jeho práce bylo podle Izhara Gafniho naučit se pracovat s materiálem, který až dosud všichni využívali pouze na krabice, pracovat jinak. A to se mu zjevně povedlo. Přejeme mnoho dalších úspěchů a těšíme se, až se budeme moct na papírovém kole svézt!

Facebook, thx to Wenca

Napsat komentář