Top Gear vyhlásil jako auto roku plug-in hybrid Fisker Karma

Top Gear je dnes jedním z nejoblíbenějších motoristických magazínů na světě. Začal se vysílat už v roce 1977, opětovně v roce 2002. Moderátoři Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May se stali ikonami. A tak si mohou dovolit vyhlásit každý rok i vlastní auta roku.

Výroba plug-in hybridu Fisker Karma se po mnoha peripetiích minulý rok konečně rozeběhla a auta už se dočkaly první stovky zákazníků
foto: Fisker Automotive

Top Gear je automobilový, ale především zábavný pořad. Clarkson, Hammond ani May si neberou servítky a své hodnocení aut podřizují především právě faktoru zábavnosti.

Alternativní paliva, především čisté elektromobily, se u nich dosud nesetkala s velkým pochopením. Top Gear proslul svou kritikou Tesla Roadster, která vyústila dokonce v soudní spory.

Na druhou stranu, například vodíkové auto Honda FCX Clarity se od Hammonda dočkalo pochvaly s tím, že právě takhle by podle něj mohla vypadat budoucnost alternativních pohonů.

Pro rok 2011 si relativně nejklidnější z trojice moderátorů, James May, zvolil za osobní auto roku plug-in hybrid Fisker Karma. Líbí se mu stylovost, ale i kombinace spalovacího a elektrického motoru.

Pro úplnost, Hammond zvolil jako Top Gear auto roku 2011 BMW 1 série M, Clarkson zvolil české auto roku Range Rover Evoque, tajemný jezdec Stig si vybral unikátní sporťák BAC Mono a dopisovatel magazínu Tom Ford pak zvolil jedinečnou tříkolku Morgan 3Wheeler.

2 Comments on “Top Gear vyhlásil jako auto roku plug-in hybrid Fisker Karma”

Napsat komentář