VIDEO: RYNO – elektrická jednokolka

jsou čím dál tím víc v kurzu. Po projektu SBU, vozítku Honda U3-X a příbuzném je tu RYNO. O jeho výzkum a vývoj se postarala oregonská společnost RYNO Motors.

V případě hrozícího nebezpečí se uvede v činnost automaticky bezpečnostní systém, který převezme nad strojem kontrolu
foto: RYNO Motors

Elektrická RYNO váží 57 kg. Není to elektroskútr, nemá ambice stát se náhražkou motorky podobně jako třeba Uno. Max. rychlost je omezena na 40 km/h a dojezd cca 50 km. Jde o stroj určený pro krátké vzdálenosti.

S hmotností 57 kg není právě lehce přenosistelný, ale poradit se s ním dá. Největší část hmotnosti zabírá samozřejmě kolo a lithium-železo-fosfátová baterie. Ta se naplno dobije během hodiny a půl.

Jednokolka se dokáže otočit na 0,9 metrech a zvládne až 30% stoupání. Společnost RYNO Motors momentálně pracuje na omezení pre-produkční edici 50 kusů za enormní cenu 25 000 dolarů. Slibuje ale, že jakmile začne sériová produkce, cena spadne na už přijatelnějších $3500 dolarů.

3 Comments on “VIDEO: RYNO – elektrická jednokolka”

    1. Asi by to neměl být
      Asi by to neměl být takový problém. Řekl bych, že to dovolí brzdit jenom tolik, abyste neupadl. Takže když budete chtít intenzivně brzdit, tak přenesete váhu dozadu, při akceleraci dopředu. Je to stejné jako při zatáčení na jednostopém vozidle. Také se nakláníte úplně automaticky. Mě se to vozítko ale moc nelíbí.

Napsat komentář