Elektromobil Tesla Model S: vyprodáno, a to se ještě ani nezačal vyrábět

Elon Musk, šéf americké automobilky Tesla Motors, v rozhovoru s magazínem Bloomberg uvedl, že připravovaný rodinný elektromobil Model S už je vyprodaný. Minimálně na rok 2012, což znamená 6500 .

Elektromobil Tesla Model S má v nejlepší verzi dojezd přes 400 km
foto: Tesla Motors

Tesla Model S je luxusní rodinný , který Tesla Motors začne prodávat za více než rok. Už několik měsíců mohou případní zájemci složit zálohu $5000 a mít tak dodání jisté. To podle slov Elona Muska učinilo už více než 6500 zájemců.

Model S je v současné době na turné po Spojených státech a Kanadě. Kromě toho měli nedávno možnost si jej vyzkoušet i zákazníci – Tesla jim umožnila projet se testovacím prototypem u své nové továrny NUMMI, kterou koupila od General Motors.

Mezi tisícemi zákazníků Modelu S je podle Muskových slov i zhruba 600 původních majitelů elektrického sporťáku Tesla Roadster. Ostatní jsou u značky Tesla zcela noví. Nakonec Musk dodal, že prozatím silně ztrátová automobilka by mohla vykázat zisk už v roce 2013 – mnohem dříve, než očekávají analytici.

Tesla plánuje v roce 2013 vyrábět desetitisíce kusů elektrického auta. O tom, že si Tesla věří, svědčí i nedávná zpráva o tom, že Panasonic dodá Tesle baterie pro 80 000 elektromobilů.

5 Comments on “Elektromobil Tesla Model S: vyprodáno, a to se ještě ani nezačal vyrábět”

  1. Zajímalo by mě, kdy se
    Zajímalo by mě, kdy se bude prodávat u nás a kolik bude stát. Pokud bude cena rozumná, naprosto zničí prodej benzinových a naftových osobních vozidel. Pokud bude mít dojezd na jedno nabití více jak 200 km , není co řešit a hlásím se jako zájemce o koupi tohoto vozidla . Tedy stavím se do fronty, která jistě bude. Moc se na to těším. Mirek

    1. Ty si optimista. Rozumna
      Ty si optimista. Rozumna cena to nebude pretoze ako uviedli jedna sa o luxusny rodinny elektromobil. To slovo luxusni znamena ze si o nom mozes nechat iba zdat. Len pre porovnanie Nissa Leaf stoji vyse 30 000 USD a to prezentuju ako elektromobil pre obycajnych ludi… Renault spravil elektro-verziu svojho modelu fluence. Kym benzinovy fluence zacina pri 13 000Eur tak elektro verzia zacina na 25 000Eur a este pozaduju cca 80Eur mesacne najom baterii.
      jimmy

Napsat komentář