Volvo připravuje druhou generaci elektromobilu C30

Nizozemský web NU nedávno přinesl zprávu, že Volvo zastaví program výroby elektromobilu . Redaktorům magazínu Autobloggreen tahle zpráva nedala spát, a tak se snažili zjistit víc. Ukázalo se, že všechno je jinak. Volvo naopak chystá výrobu druhé generace tohoto elektrického auta.

Elektromobil Volvo C30 Electric není tak docela čistě elektrické auto – využívá totiž topení na ethanol
foto: Volvo

Výroba aktuální verze elektromobilu Volvo C30 Electric byla od začátku plánována na 250 kusů. Zatím jich z továrny vyšlo asi 200, ještě do začátku léta bude dokončeno posledních 50 kusů.

Už po letošním létě se ale začne stavět druhá generace vozů, celkem má být na technologiích Siemens postaveno 100 aut. A samozřejmě platí, že všechny tyhle prototypy jsou určeny především pro sběr dat a získávání zkušeností.

Volvo kromě elektromobilu C30 Electric připravuje také plug-in hybrid XC60 a V60 dieselplug-in hybrid.

2 Comments on “Volvo připravuje druhou generaci elektromobilu C30”

  1. ze druhu regeneraciu, ja som
    ze druhu regeneraciu, ja som nevidel ani tu prvu degeneraciu. sa tu zhadzujem, ale uz mi to lezie hore krkom. same penetracie x.tej federacie a po cestach si to veselo siju tie nase zazihove a vznetove stroje.

    viem ze vsetci klamu a prvorady je zisk a budem sa tvarit ako kolvek len aby som jeho kratkodobu vidinu dosiahol, no co ten dlhodoby pohlad ? nevadi ze casom zanevriem ? to je prisun novych tak vyznamny, alebo ide o zastieraci manever ?

  2. Přejme si,aby i v
    Přejme si,aby i v ČR,konečně začala slibovana ověřovaci serie elektromobilu Škoda aspon v počtu stovek kusu se zajištěnym servisem,a aby ověřovaci zkoušky plzenskeho elektrobusu dopadly zdarně a i s nim se konečně v provozu občan setkal.Nebo,že by elektroing. a strojaři nebyli schopni vzkřisit novou JawuMinor elektric jako konkurenci všem ostatnim.

Napsat komentář