Reportáž: veletrh Amper 2012 – den 0

Přípravy jubilejního 20. ročníku veletrhu Amper 2012 vrcholí. Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace už minulý rok začal propagovat také elektromobily a elektromobilitu jako takovou. Letos vyhlásí cenu Elektromobil roku 2012 a na místě budou mezi 600 vystavovateli také automobilky se svými elektrickými auty.

Elektromobily už čekají vyrovnané před pavilonem F, aby si je zítra mohla projet vybraná porota. Večer pak bude následovat vyhlášení ceny Elektromobil roku 2012
foto: Hybrid.cz

Je kolem páté hodiny odpolední a brněnské výstaviště je čilejší než kdy jindy. Pavilony P, V a F jsou plné lidí, kteří montují stánky, dovážejí zásoby, připravují prezentace. Přípravy na veletrh Amper 2012 vrcholí.

auto elektromobil Amper 2012

Pavilony jsou plné čilého ruchu, stánky teprve dostávají svou finální pdoobu
foto: Hybrid.cz

Šéf festivalu, ředitel společnosti Terinvest s.r.o. Jiří Šviga, dohlíží na to, aby zítřejší testování (a hybridů v podobě modelu ) odbornou porotou, která následně vyhlásí Elektromobil roku 2012, proběhlo v co možná nejhladším stylu.

Na místě už jsou elektromobily Nissan Leaf (zatím jen jeden kus), , Peugeot iOn, Citroen C-Zero, Škoda Octavia , Ford Transit Connect Electric, Smart ED, Opel Ampera (sériový hybrid), měly by dorazit ještě Mercedes-Benz Vito E-Cell a energetická společnost E.ON prezentuje také elektroskútr E.ON e-max 90.

Předsedou poroty v hodnotitelské komisi soutěže Elektromobil roku 2012 je , zakladatel . Jedním z členů poroty je také šéfredaktor magazínu Hybrid.cz.

Během následujících čtyř dnů budeme přinášet průběžně zprávy z veletrhu spolu s běžným zpravodajstvím a dalšími články. Pokud budete mít chuť a cestu na Amper nebo alespoň do Brna, určitě se zastavte na stánku portálu Elektrika.cz/.tv v severozápadním rohu pavilonu P, kde bude sídlit také redakce magazínu Hybrid.cz.

Redakce Hybrid.cz využívá na veletrhu Amper vozy značky Peugeot   

Napsat komentář