Autosalon Ženeva 2012: je tohle vůbec auto?

Finská automobilka Valmet Automotive představila na autosalonu Ženeva 2012 nový koncept Dawn. Nebudete zdaleka sami kdo se na auto díval a říkal si ‘Co má tohle sakra být?’ protože Dawn vypadá více než cokoliv jiného jako vůz z daleké animované budoucnosti.

Koncept elektromobilu Valmet Automotive Dawn připomíná více než cokoliv jiného fantazii tvůrců sci-fi filmů
foto: Newspress.co.uk

Podle Valmet Automotive je koncept Dawn především demonstrací všeho, čeho firma dosáhla v oblasti elektromobility a vývoje komponentů pro tuto oblast.

Není bez zajímavosti, že je to právě finská automobilka Valmet Automotive, která sestavuje plug-in hybrid Fisker Karma pro americkou automobilku Fisker Automotive.

Kromě toho vyráběla také celou řadu vozů , elektromobil Think City, Porsche Cayman a nově navázala partnerství s ruskou automobilkou Marussia Motors při výrobě luxusního SUV B2.

Valmet se považuje za globálního pionýra v oblasti elektrické mobility, a to jak v oblasti výroby, tak návrhu. Elektromobilita je jednou ze strategických oblastí na které se automobilka cíleně zaměřuje.

“Po desetiletí se automobilový průmysl spoléhal na vysoce standardizovaná řešení. Ta už ale nejsou využitelná; například elektrický pohon musí být pro každý model elektromobilu navržen samostatně,” komentuje představení konceptu Dawn na autosalonu v Ženevě Markus Hirvonen, projektový manažer Valmet.

tisková zpráva

5 Comments on “Autosalon Ženeva 2012: je tohle vůbec auto?”

Napsat komentář